Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine maloprije su završili prvi trening u Čikagu, a prethodila mu je prava pometnja zbog propusta organizatora, piše Dnevni Avaz.

Naime, umjesto u hotel “Marriot” u centru grada, naš tim smješten je u drugi “Marriot”, onaj koji se nalazi 50 kilometara od stadiona “Soldier Field”, na kojem ćemo u utorak navečer igrati protiv Meksika.

Stoga, selektor Safet Sušić i njegovi saradnici tražili su hitno premještanje, a u međuvremenu, prolili su litre znoja da pronađu mjesto na kojem mogu trenirati, a da se ne moraju satima truckati po autoputevima Ilinoisa.

Na kraju, naš tim obreo se na terenima koji se prema donatoru novca za njihovu izgradnju naziva „McDonald’s“. Nema tribina i nema ničeg spektakularnog. Na njima se mogu vidjeti čak i golovi s krivim okvirom, ali bilo je ljepote i mira u kojem su naši fudbaleri mogli odraditi lakši jutarnji trening. Trčali su i istezali se na travi i obližnjoj šumi.

Na terenu je s loptom radio samo Ermin Bičakčić, čiji oporavak, kako nas je informirao Safet Sušić, teče odlično.

Dobar je, radi s loptom. Teoretski, možda bi mogao zaigrati protiv Meksika, ali nemam namjeru riskirati novu povredu tako da ga neću stavljati – kaže Pape, koji je dodao da su ostali igrači dobro.

Pitao sam ih ima li neko ko se ne osjeća spremnim, ali niko nije želio poštedu. Čak je i Emir Spahić, koji ima otok, došao raditi s ostatkom tima – kaže Sušić.

Jutarnji trening u Čikagu bio je prvi na kojem su naši reprezentativci vježbali u opremi „Adidasa“, prenosi Dnevni Avaz.