Osim dobre igre i rezultata protiv Obale Slonovače navijače je obradovalo ponovo na terenu vidjeti nasmijanog Edina Džeku.

Dijamant je sjajno otvorio susret, te igrao izuzetno agilno, vraćao se na centar po loptu, trčao, dodavao, proigravao, ali zanimljivo i prije utakmice dijelio savjete Muhamedu Bešiću i drugim mladim igračima.

Najbolji strijelac naše reprezentacije u historiji svojim je golovima u konačnici donio i pobjedu reprezentaciji. Prvi gol Džeko je postigao u 17. minuti nakon što je njegov imenjak Edin Višća fantastičnim istrčavanjem primorao protivničkog golmana na lošu reakciju, a napadač Manchester Citya koji je odlično ispratio i predvidio akciju, silovito je zapucao loptu u mrežu afričke ekipe.

Ni drugi gol Edin Džeko nije postigao “slučajno”. Fotografije pokazuju kako je Miralemu Pjaniću prstom pokazao da mu doda loptu, što je fudbaler Rome odmah i učinio. Istina pas je bio malo viši nego li je to Edin Džeko želio, no naš centarfor fantastičnim je udarcem ponovo matirao Obale Slonovače.

Zanimljivo je pogledati i kako je sa tribina izgledao drugi gol našeg Dijamanta.

(Reprezentacija.ba)