Tamo nekada početkom ljeta prošle godine švicarski mediji izmislili su izjavu u kojoj je Hajrović navodno omalovažio vrijednost Džeke. Napisali su tad Švicarci kako Izet smatra da Džeko nikada ne bi zaigrao za BiH da je Zlatan Ibrahimović odlučio obući naš dres.

Nije bilo medija u BiH koji nije prenio pomenuti članak, a na prste jedne ruke mogle su se izbrojati stranice koje su objavile Hajrovićev demantij sa Reprezentacija.ba portala.

Kasnije je Edin Džeko zakasnio na pripreme reprezentacije za utakmicu protiv Slovačke, a svi su bili uvjereni kako je upravo debitantski poziv za Hajrovića na tom okupljanju bio razlog Edinovog kašnjenja.

Zaboravili su da je Edin Džeko profesionalac svjetske klase, koji i da je bio uvrijeđen, lični ego ne bi nikada stavio ispred interesa fudbalske reprezentacije, interesa države i naroda Bosne i Hercegovine, jer jednostavno uzori nacije, odgojeni ljudi i već kako rekosmo pravi profesionalci to nikada ne rade.

Kakav odnos danas imaju Edin Džeko i Izet Hajrović najbolje su pokazali javnosti prije utakmice protiv Obale Slonovače gdje su se prijateljski zagrlili, a nakon toga i tokom utakmice međusobno odlično sporazumijevali i komunicirali na terenu.

Sve ovo još je jedan pokazatelj koliko u reprezentaciji vlada vrhunska atmosfera koja će nadamo se potrajati što duže.

Gledajući na odnos pojedinih medija, te samim tim i javnosti prema nacionalnom timu, stiče se dojam da ćemo zasigurno u budućnosti žaliti za ovim idealnim vremenima u kojima će danas neki prisutni minorni problemi biti zamijenjeni situacijama kakve su u proteklim kvalifikacijama imale Hrvatska, Srbija i mnoge druge repreznetacije.

Ali kako se to kaže u narodu, čovjek nije svjestan i ne cijeni šta ima dok to ne izgubi.

(Reprezentacija.ba)