Naša fudbalska reprezentacija održala je rano jutros po našem vremenu zvanični trening pred sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Obale Slonovače.

Kako je Safet Sušić odlučio ovaj trening otvoriti za naše navijače, tribine Edward Jones stadiona bile su ispunjenje sa više od stotinu Bosanaca i Hercegovaca koji su iskoristili trening kako bi se fotografisali i upoznali sa Zmajevima. Bilo bi naših navijača i više, no odluka o otvaranju vrata stigla je prekasno, pa neki navijači nisu ni saznali da mogu doći na trening, a neki i koji su došli nisu pušteni od strane neinformisanih zaštitara.

Safetu Sušiću su, izuzev odsutnog Ervina Zukanovića i povrijeđenog Ermina Bičakčića, u punom kapacitetu trenirali svi reprezentativci. Trenirao je i Senad Lulić koji nije trenirao u Sarajevu, te koji je jučer radio odvojeno od ekipe. Lulić ipak najvjerovatnije neće konkurisati za sutrašnji meč.

Trening je nakon razgibavanja i zagrijavanja ponudio međusobno odmjeravanje snaga, a sve raduje da se treniralo, a i da će se sutra igrati po odličnom travnjaku Edward Jones stadiona.

Zmajevi će ujutro imati još jedan lagani trening pred večerašnju utakmicu protiv Obale Slonovače koja počinje u 02,30 sati po našem vremenu u noći sa petka na subotu.

(Reprezentacija.ba)