Džumhur uoči meča s Wawrinkom

Najboljeg bh. tenisera, Damira Džumhura (24), sutra očekuje susret prvog kola ATP turnira u Dubaiju, u kojem će mu protivnik biti treći teniser svijeta, Stanislas Wawrinka.

“U Dubaiju imam dosta težak zadatak, kao i prošle sedmice. Opet jedan igrač koji ima iskustvo osvajanja Grand Slama i definitivno jako težak žrijeb. Wawrinka je prošle godine osvojio ovaj turnir i sigurno da se ovdje osjeća dobro, ali i ja sam u posljednje dvije sedmice igrao dobro, imao nekoliko dobrih pobjeda, odličan meč protiv Del Potra, koji nažalost nisam dobio, ali sam zadovoljan svojom igrom. Nadam se da ću u takvom ritmu nastaviti protiv Wawrinke, jer da bih nešto napravio, moram biti na visini zadatka, moram odigrati dobro”, rekao je Džumhur.

“Nadam se da me velike promjene i razlike u vremenskim zonama neće puno poremetiti, da ću uspjeti sutra odigrati dobar meč i fizički biti dovoljno spreman da izdržim te napore. Nadam se da ću uspjeti da se odmorim, s obzirom da je put iz Amerike bio zaista dug. Dat ću sve od sebe da pružim jedan dobar meč i još jednom pokažem da mogu igrati protiv najboljih igrača na svijetu”, dodao je naš najbolji teniser.

Meč će se igrati na centralnom terenu, a trebao bi početi u 7:00 sati po našem vremenu.

(Reprezentacija.ba)