Naša fudbalska reprezentacija sinoć je tri sata iza ponoći, po lokalnom vremenu, stigla u svoju bazu hotel Carlton Ritz u St. Louisu.

FOTO \\VIDNO ISCRPLJENI ZMAJEVI NAKON 24 SATA PUTOVANJA STIGLI U ST. LOUIS

Za danas ujutro planirani trening Safet Sušić je odgodio zbog umora koji su igrači doživjeli tokom cjelodnevnog putovanja, a Zmajevi će prvi put na američkom tlu trenirati večeras u 18,00 sati po lokalnom vremenu.

Trenutno je u St. Louisu 11 sati ujutro (u Bosni i Hercegovini 18 sati popodne) pa je većina naših igrača već ustala, a preostalo vrijeme do treninga će provesti u relaksaciji, te uz prijeko potrebne masaže, za koje su naši fizioterapeuti u posebnoj prostoriji hotela već pripremili medicinski centar sa stolovima za masažu.

Za razliku od treninga u Sarajevu, treninzi u Americi će biti više fokusirani na taktičku pripremu naše reprezentacije, a Safet Sušić vodeći se modernim trenerskim praksama svojim će igračima na treningu najviše ponuditi rad sa loptom, te pripremu kondicijskih i fizičkih aspekata za napore i izazove koje fudbalske reprezentativce BiH očekuju na terenu.

Očekuje se kako će danas sa ekipom trenirati i Senad Lulić koji je propustio treninge u Sarajevu.

Naši reprezentativci su sinoć izgledali umorno, ali ponovo raspoloženo i nasmijano, a većinu njih je obradovala i nekolicina navijača koja ih je satima čekala na aerodromu u St. Louisu kako bi im poželjela dobrodošlicu.

(Reprezentacija.ba)