Musa već treći put ove sezone na udaru huligana

KoÅ¡arkaÅ¡ki reprezentativac BiH i Älan zagrebaÄke Cedevite, Džanan Musa (17), već treći put ove sezone naÅ¡ao se na udaru huligana.

Na danaÅ¡njem polufinalnom meÄu Kupa Hrvatske izmeÄ‘u Cedevite i Zadra, Älanovi popularne grupe Tornado, ponovo su vrijeÄ‘ali naÅ¡eg koÅ¡arkaÅ¡a, skandiravÅ¡i mu “Musa, TurÄine, napuÅ¡i se k******”.

Incident se desio u posljednjoj Äetvrtini meÄa, kada je nad njim napravljen nesportski prekrÅ¡aj, nakon Äega su sudije odluÄile prekinuti utakmicu dok se Älanovi Tornada ne udalje iz dvorane.

Zadrani su prethodno vrijeÄ‘ali Musu 7. januara u susretu ABA lige, da bi istu stvar 21. januara u susretu hrvatske A1 lige napravili navijaÄi Splita.

Susret je nedugo potom nastavljen, a Cedevita je slavila ubjedljivu pobjedu (92:73), plasiravši se u finale, gdje će sutra igrati protiv pobjednika duela između Jollyja i Cibone.

Musa je za nepunih 15 minuta igre zabilježio Å¡est poena, Äetiri skoka i jednu asistenciju.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.