Klub s Grbavice na današnjoj konferenciji za medije predstavio nova pojačanja

Fudbalski klub Željezničar predstavio je igračka pojačanja, Nigerijca Muhammeda Musu i povratnika na ”Grbavicu” Semira Kerlu, javlja Fena.

Musa je prvi nigerijski igrač u historiji Željezničara. Igrač Istanbul Basaksehira provest će na “Grbavici” narednu polusezonu, a imao je priliku trenirati sa svojim novim saigračima na pripremama u Antaliji.

“Sretan sam što sam dio ovog kluba. S ekipom sam se upoznao na pripremama u Antaliji i mogu samo pohvaliti sve igrače i trenere. Pogotovo mi se sviđa trener, treninzi su bili žestoki, a takav način rada volim. U svakoj ligi je najbitnije da igramo na visokom nivou, jer ne postoji lagano prvenstvo”, izjavio je Musa na konferenciji za medije.

Kerla se treći put u karijeri vratio u redove Željezničara, a naglašava da je za novi povratak na “Grbavicu” tražio motivaciju i “koji igrača mora voditi kroz karijeru”.

“Drago mi je što sam ponovo tu. Kada sam donosio odluku o novom dolasku u Željezničar, tražio sam motivaciju i osjećaj koji me vodio kroz karijeru, a ljubav prema ovom klubu nikada nije nedostajala. Nastojat ću da se uklopim u stil igre trenera i da budem maksimalno profesionalan”, rekao je Kerla.

Sportski direktor kluba Aldin Čenan se osvrnuo i na situaciju s defanzivcem Ivanom Kostićem, koji bi trebao pojačati defanzivnu liniju Željezničara, te s Ivanom Crnovom, koji je povrijedio koljeno i trenutno je van pogona.

“Posjedujemo papir prema kojem je Kostić raskinuo ugovor sa Slobodom, a sada čekamo papir od UEFA-e. Igrač će biti priključen ekipi kada obezbijedimo uslove, a ako to ne uspijemo sada, sigurno je da ćemo to uspjeti naljeto. Crnov ima lakšu povredu meniskusa. Počeo je s terapijama, a vjerujem da će se vratiti treninzima za petnaestak dana”, zaključio je Čenan.

(Reprezentacija.ba)