Nigerijac u Želji do kraja sezone

Fudbaler turskog Istanbul Basaksehira Musa Muhammed će narednih šest mjeseci igrati na posudbi u FK Željezničar, javljaju iz kluba sa Grbavice.

Riječ je o izuzetno talentovanom 20-godišnjem fudbaleru, koji je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Nigerije, a kao kapiten predvodio je U-17 selekciju do naslova svjetskog prvaka 2013. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ima i tri nastupa za A tim, a igra na poziciji desnog beka ili desnog krila. Od 2015. godine je član Basaksehira, u kojem se ove sezone, u kojoj ovaj turski klub bilježi sjajne rezultate, nije mogao izboriti za mjesto startera.

Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar, nada se da je ovo početak uspješne saradnje između Željezničara i Basaksehira.

– Otvorila nam se mogućnost da po izuzetno povoljnim uslovima dovedemo jednog ovako talentovanog fudbalera u Željezničar i nadamo se da će nam puno pomoći u drugom dijelu sezone, kako bi smo ostvarili zacrtane ciljeve. Ovo je samo početak, nadamo se uspješne saradnje Željezničara sa Basaksehirom, koji je trenutno drugoplasirani tim turskog prvenstva.

Musa Muhammed bi se ekipi Željezničara trebao priključiti već sutra na pripremama u Antaliji.

Od sutra sa ekipom će trenirati i stoper Ivan Kostić, koji je 29.01.2017. raskinuo ugovor sa Slobodom.

(Reprezentacija.ba)