Selektor Safet Sušić bio je odlično raspoložen na današnjoj press konferenciji uoči odlaska naše reprezentacije u SAD.

Kako i ne bi bio, kada je Pape prvi selektor koji fudbalsku reprezentaciju naše zemlje vodi na jedno veliko takmičenje, i to na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

– Imali smo problema sa povredom Ermina Bičakčića i nekoliko manje ozbiljnih povreda naših igrača, ali smo radili dobro i ozbiljno tokom cijelih priprema i mogu reći da bi svi igrači koji su trenirali mogli već sutra zaigrati na Svjetskom prvenstvu jer su potpuno spremni. – kaže Safet Sušić.

– Nismo želili da rizikujemo i odmarali smo igrače znajući da su imali naporne sezone iza sebe. Sada se nadam da ćemo svi zdravi i spremni i bez novih povreda dočekati prvu utakmicu na Mundijalu protiv Argentine. – poručio je Pape.

Sušić je istakao kako je atmosfera u reprezentaciji odlična i da su igrači puni entuzijazma.

– Atmosfera je bila izuzetno dobra, momci su fenomenalno radili i svi su se trudili. Sinoćnji trening me je oduševio i ovdje i pred njima i pred vama insistiram da se tako nastavit raditi i nakon odlaska iz BiH. Ubijeđen sam da će biti tako jer se radi o izuzetno ozbiljnim i ambicioznim momcima. – najavljuje Sušić.

Zmajeve očekuju dvije pripremne utakmice protiv Obale Slonovače i Meksika. Igraće se i protiv Santosa u Brazilu.

– Većina reprezentacija će do Mundijala igrati dvije ili tri utakmice. Mečevi protiv Obale Slonovače i Meksika će mi poslužiti da vidim sa kojom ekipom ćemo igrati protiv Argentine. Svi igrači koji su tu mogu odgovoriti zadatku i svi konkurišu za prvi tim, naravno neki sa malo većim šansama, neki sa manjim, ali nijedan igrač nije pozvan da bi se popunio broj. U reprezentaciji imamo sve kvalitetne igrače i dobre momke i ubijeđen sam da nećemo razočarati. – zaključio je Safet Sušić u ovom historijskom trenutku za Bosnu i Hercegovinu.

(Reprezentacija.ba)