Bivši omladinski bh. reprezentativac u razgovoru za Reprezentacija.ba portal

Haris Hajradinović (22), bivši omladinski bh. reprezentativac, i u budućnosti će nositi dres norveškog Haugesunda, tima za koji je u prošloj sezoni nastupao kao posuđen igrač belgijskog Genta.

Odličnim predstavama i impresivnom statistikom za jednog veznjaka (četiri pogotka i osam asistencija), “natjerao” je čelnike ovog kluba da otkupe njegov ugovor.

Za portal Reprezentacija.ba Hajradinović je iznio svoje impresije nakon potpisa za Haugesund, u kojem će, ako sve bude po planu, ostati do 2020. godine.

Razgovarao: Admir Vatreš

 “Zadovoljan sam jer znam u koji klub dolazim. Tu sam već godinu dana, tako da mi ništa nije strano. Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo. Nadam se da će mi ovaj klub donijeti nešto više u budućnosti”, ističe Hajradinović.

Izlazak u Evropu

Haugesund je prošlu sezonu okončao na izuzetno dobroj četvrtoj poziciji, a u novoj, koja počinje u aprilu, cilj će mu biti izlazak u Evropu.

“Lijepo je igrati Evropu. Svi se nadamo nekom dobrom rezultatu, Evropi prije svega. Što se tiče lige, imamo još skoro dva i po mjeseca do starta sezone. Kao klub ništa još nismo pričali po pitanju ciljeva, ali naravno da želimo biti bolji nego prošle godine, te ako je moguće i da izborimo evropske nastupe. A što se tiče mojih sopstvenih ciljeva, želim da igram bolje nego prethodne sezone”.

Hajradinović smatra da je napravio pravi potez kada je napustio Gent i početkom prošle godine prešao u Haugesund.

“Mislim da je pametan potez s moje strane što sam napustio Gent. Ljudi su mi rekli da bi bilo bolje da odem na posudbu i u najbolje vrijeme sam došao u Haugesund. Pokazalo se kao idealno rješenje da dođem ovdje. Smatram da sam napravio pravu stvar. Kao svaki igrač, najbitnije je da igram. Došao sam ovdje s tim ciljem, jer od sjedenja na klupi nemam ništa”.

Teška povreda

Kako kaže, u namjeri da se nametne u Gentu spriječila ga je teška povreda, zbog koje je van stroja bio dva – dva i po mjeseca.

“Kada je klub vezao dobre rezultate, ja sam se povrijedio. Bio sam van stroja dva – dva i po mjeseca. Početkom nove sezone trener mi je rekao da je bolje da potražim klub za posudbu. Nije se našlo neko idealno rješenje, pa sam ostao još pola godine u Gentu, igravši za B tim, nakon čega je uslijedio poziv Haugesunda”, govori Hajradinović.

Ovaj talentovani veznjak, koji stilom igre neodoljivo podsjeća na Sejada Salihovića, prošao je U18, U19 i U21 selekcije našeg državnog tima, a želja mu je u budućnosti da zasluži poziv u A reprezentaciju.

“Kao svaki igrač priželjkujem poziv u A reprezentaciju, ali ne opterećujem se s tim. Cilj mi je skrenuti pažnju svojim igrama. Sve je do mene. Nadam se da ću u budućnosti zaigrati za A tim”, dodao je Hajradinović, koji je osim Genta i Haugesunda, u karijeri nastupao još za Željezničar, Olimpic i Trenčin.

(Reprezentacija.ba)