Bordo tim u Antalyji ostaje do 13. februara

Nogometaši Sarajeva, zajedno sa stručnim štabom i medicinskim timom, danas su otputovali u Antalyju gdje će nastaviti pripreme za proljetni dio sezone, koji startuje 26. februara, javlja Fena.

Trener FK Sarajevo Mehmed Janjoš na Sarajevskom aerodromu je kazao je da je njegov tim uspješno završio teži dio priprema i da ga u Antalyji očekuje završna faza u okviru koje će odigrati tri jake kontrolne utakmice.

“U Turskoj ćemo imati idealne uslove za rad. Pokušat ćemo da nađemo najboljih 11 igrača, kako bismo što bolje ušli u nastavak sezone. Prvu povratnu informaciju kako smo radili na pripremama imat ćemo 26. februara, kada igramo protiv Viteza”, kazao je Janjoš.

O svojim očekivanjima u nastavku sezone Janjoš ističe da ekipa “zajedno već pet mjeseci i da može da napravi rezultat”.

“To je ekipa koja može i koja zna. Moramo biti skoncentrisani cijelo vrijeme ako želi da napravimo rezultat. Svi zajedno moramo da se pokrenemo i da damo svoj maksimum. Samo tako možemo napraviti rezultat”, kazao je Janjoš.

Ostanak kapitena Harisa Duljević, po Janjoševim riječima, znači puno za klub.

“Ostaje s nama do 1. jula, to nas raduje. S Duljevićem mi smo jedna druga sasvim druga ekipa. Očekujem da nastavimo sa igrama onako kako smo igrali na kraju polusezone”, rekao je Janjoš.

Prvotimac Saša Balić kazao je da je prvi dio priprema prošao “kako treba i bez povreda”.

“Uigravamo se pred nastavak prvenstva i nadam se da ćemo predstojeći dio priprema završiti uspješno kao i do sada. U nastavku sezone očekuje nas borba na dva fronta. Naš prvenstvani cilj je Evropa, ne odričemo se titula u kupu i prvenstvu”, kazao je Balić.

Trener Janjoš, sa svojim pomoćnicima Zijadom Švrakićem i Senadom Repuhom,  na pripreme je poveo  sljedećih 25 igrača:

– golmani: Bojan Pavlović, Adi Adilović, Emir Plakalo;

– odbrana: Dušan Hodžić, Advan Kadušić, Perica Ivetić, Almir Bekić, Adnan Kovačević, Marko Mihojević, Saša Novaković, Saša Balić;

– vezni igrači: Edin Rustemović, Elvedin Herić, Samir Radovac, Elvis Sarić, Nemanja Anđušić, Anel Hebibović, Nermin Crnkić, Haris Duljević, Sanjin Lelić, Said Husejinović, Toni Liivak;

– napad: Mersudin Ahmetović, Amer Bekić, Semir Smajlagić

Nogometaši Sarajeva će u Antalyji odigrati prijateljske utakmice protiv uzbekistanske Lokomotive (6. februara), danskog Silkeborga (9. februara) i ukrajinskog Ilyichivetsa (12. februara).

Bordo tim u Antalyji ostaje do 13. februara.

Generalnu provjeru uoči početka prvenstva ekipa će imati 19. februara, a protivnik i lokacija bit će naknadno poznati.

(Reprezentacija.ba)