Trener Chelseaja o eventualnom transferu Asmira Begovića

Asmir Begović može napustiti Chelsea, ako klub pronađe dovoljno dobru zamjenu, rekao je otvoreno na konferenciji za medije Antonio Conte, piše Goal.

Thibout Courtois je prvi golman Chelseaja, dok Begović brani u kup utakmicama. Tako će na golu biti i u subotu protiv Brentforda u utakmici FA kupa.

“Da, Begović će započeti utakmicu u subotu. Begović je igrač Chelseaja, važno je da to razumijete. I Begović će, što se mene tiče, ostati”, rekao je Antonio Conte na konferenciji za medije.

“Razumijem igrače, ali je važno da i igrači razumiju mene i da razumiju klub. Sada je teško jer niti jedan klub ne želi prodavati svoje dobre igrače, istakao je Conte i  dodao:

“Spremni smo mu pomoći ako postoji prilika da pronađemo najbolju moguću zamjenu za njega. Ako to ne bude moguće, Begović će ostati s nama. Na kraju sezone ćemo procijeniti čitavu situaciju”.

Begovića se povezivalo s odlaskom u Bournemouth.

“Za puno klubova o kojima sam čitao, ja osobno ne znam. Jasno nam je da situacija postoji i Bournemouth je pitao za njega, ali on je Chelseajev igrač, a ja sam jako sretan jer je on ipak ostao kod nas. Njegova posvećenost, njegovo ponašanje izvan terena – jako je važan u svlačionici. Samo ako pronađemo dobru zamjenu, Begović može otići”, završio je Conte.

(Reprezentacija.ba)