Hodžić razlog slabije polusezone vidi u maloj minutaži i promjeni na klupi

Bh. reprezentativac i napadač Dinama, Armin Hodžić (22), u intervjuu za “Večernji.hr” govorio je o aktuelnoj sezoni i svom statusu u zagrebačkoj momčadi.

Proljetni dio sezone nije bio najbolji za Hodžića, koji je zabio tri pogotka na 16 odigranih mečeva.

“Istina je da sam premalo igrao. Odlazak Zorana Mamića je bio šok za igrače, jer smo s njim bili kao velika porodica. Uslijedio je period od dva mjeseca kada smo se tražili, ali zadnjih mjesec dana počeli smo se vraćati na ono što jesmo. Svakom igraču, ne samo meni, potreban je kontinuitet igara”.

Bivši igrač sarajevskog Željezničara je kazao kako su ga poremetile promjene na klupi, ali da sa sadašnjim trenerom Ivaylom Petevom ima dobar odnos.

“Trener je susretljiv čovjek. Otvoren je za razgovore, sve objašnjava, tako da imamo zdravu komunikaciju i profesionalan odnos”, istakao je Hodžić, koji sebe vidi u formaciji s dva špica.

“Nismo igrali u toj formaciji, ali mislim da smo Henriquez i ja kompatibilni da ispunimo te zadatke”.

Hodžić je otkrio koji je za njega najsretniji trenutak otkad je Dinamu, pojedinačno i ekipno.

“Prošle sezone smo svi bili fantastični, osvajanje Kupa i HNL-a, dobro smo izgledali u Ligi šampiona, sve su to lijepi trenuci. Što se mene tiče, imao sam dobru sezonu u Ligi šampiona, zabio sam i gol, toga ću se uvijek sjećati. Onda te škarice protiv Intera. Njih ću sigurno pamtiti do kraja života”.

Dotakao se i perioda dok je bio u slavnom Liverpoolu.

“Meni je bio jedan od sretnijih trenutaka u životu što sam bio u Liverpoolu. Takve situacije pomažu da se razvijaš kao čovjek i kao igrač. Uvijek nešto naučiš”.

Iz Sarajeva dolaze mnogi legendarni napadači, a Hodžić je otkrio ko mu je od njih posebno drag.

“Pa ne samo napadači, puno je bilo legendi i s drugih pozicija. Nebitno sad je li napadač. Sušić, Baždarević, Džeko koji je i dalje u vrhunskom nogometu i već sad je legenda”, govori Hodžić, kojeg je jedan igrač u reprezentaciji BiH posebno oduševio.

“Ibišević me dosta impresionirao jer je pravi profesionalac i do sada možda u karijeri još nisam vidio većeg. Od treninga do ljudske strane, zaista je impresivan u svakom pogledu. Dobar je čovjek, kao i Džeko”, dodao je Hodžić.

(Reprezentacija.ba)