Bh. reprezentativcu gode ponude velikih klubova

Medijska hajka koja se ovih dana digla oko transfera bosanskohercegovačkog reprezentativca i igrača njemačkog Schalkea Seada Kolašinca, ne prestaje kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Njemačkoj, Italiji, Engleskoj…

Neki ga već vide u Juventusu, tvrde da je potpisao ugovor, a neki u Manchester City, Romi.. Ili će ostati u Schalkeu, piše “Dnevni avaz”.

Veliki klubovi

Šta je od svega toga istina i koliko u brojnim glasinama ima istine, pokušali smo saznati iz prve ruke, od samog Seada i njegovog menadžera Gordona Stipića.

Zahvaljujući Seadovom ocu Faiku, uspjeli smo stupiti u kontakt s Kolašincem i Stipićem, koji se nalaze u Španiji, gdje Sejo do subote odrađuje pripreme sa Schalkeom. Nakon toga se vraća u Gelsenkirchen.

“Ja se pripremam i radim kao da se ništa od svega ne dešava. Moje je da se što bolje pripremim i dočekam start sezone potpuno spreman. Naravno da mi gode sve te priče i zainteresiranost pojedinih klubova, i to velikih, ali sve će se vrlo brzo znati. Menadžer i ja radimo na tome”, izjavio je za “Avaz” Kolašinac.

A kako smo saznali od samog Stipića, razgovori sa Schalkeom već su u poodmakloj fazi i postoje razne opcije. Jedna od njih je i januarska, odnosno da Sejo već sada pređe u neki klub.

Klopov interes

“Ne bih još da pričam o svom tim ponudama, ali vjerujem da ćemo izabrati onu najbolju, kako za Seju, tako i za Schalke”, rekao nam je Stipić, koji je demantirao pisanja da je Sejo postigao dogovor s Juventusom i da je bilo šta potpisao.

“Možda je ponuda Liverpoola, koji vodi Nijemac Jurgen Klopp, interesantna zbog toga što ovaj stručnjak odlično poznaje Seada, jer je, kao trener Dortmunda, igrao protiv njega. Osim toga, engleski tim nedavno je potjerao čak sedam standardnih igrača i najavio pojačanja, a Sejo bi bio jedno od njih”.

Kako god, rasplet situacije mogao bi se desiti u narednih nekoliko dana.

(Reprezentacija.ba)