Šef medicinskog tima naše reprezentacije Reuf Karabeg zajedno sa svojim saradnicima u stalnom je kontaktu i koordinaciji sa stručnim štabom naše reprezentacije, kao i samim igračima. Od prvog dana medicinski tim bh. nacionalnog tima ima pune ruke posla jer su pojedini igrači došli povrijeđeni na pripreme.

Javnost najviše zanima kakvo je zdravstveno stanje Ermina Bičakčića i da li će stoper Hoffenheima biti spreman za Mundijal.

– Siguran sam da će Bičakčić u potpunosti biti spreman za Svjetsko prvenstvo. Na njegov oporavak odlično su reagovali lijekovi i fizikalna terapija koju smo mu propisali, tako da je praktično 15 dana nakon povrede već u stanju trenirati. Očekujem kako će do prve utakmice u Brazilu biti spreman odgovoriti na sve zadatke na terenu. – poručio je Reuf Karabeg.

Danas nisu trenirali Mensur Mujdža i Senad Lulić.

– Odlučili smo da Lulić zbog otoka na zadnjoj loži ostane u hotelu. Mujdža ima manji bol u koljenu, tako da smo odlučili da i njega poštedimo, ali već popodne će trenirati. – kaže Karabeg.

– Inače imamo princip da djelujemo preventivno, jer što ranije uvidite o kakvoj se tačno povredi radi, onda ju je puno lakše sanirati. Ako prekasno date dijagnozu, lako se može desiti da igrač izostaje i više od deset dana, iako se i nije radilo o toliko ozbiljnoj povredi. – poručuje Reuf Karabeg.

(Reprezentacija.ba)