Večeras na rasporedu veliki talijanski derbi između Juventusa i Rome

U okviru 17. kola talijanske Serije A, večeras (20:45) se u Torinu sastaju veliki rivali i trenutno dvije prvoplasirane momčadi lige – Juventus i Roma.

Bit će to okršaj donedavnih saigrača i kolega iz bh. reprezentacije – Miralema Pjanića (26) i Edina Džeke (30), koji su svojim pogotcima Romi prošle sezone donijeli pobjedu nad “Starom damom” (2:1).

Prije nego što je minulog ljeta prešao u Juventus, Pjanić je u Romi proveo pet godina (2001-2016), ostvarivši odličan učinak od 30 pogodaka i 46 asistencija.

S Džekom je zajedno igrao samo prošlu sezonu, koju je Roma okončala na trećem mjestu s velikih 11 bodova manje u odnosu na svog večerašnjeg rivala.

Sada su ova dva bh. reprezentativca lideri svojih momčadi. Džeko zajedno s Icardijem predvodi listu najboljih strijelaca Serije A (po 12 pogodaka), dok je Pjanić prvi asistent i drugi najbolji strijelac Juventusa u svim takmičenjima (šest pogodaka i sedam asistencija).

Juventus večerašnji duel dočekuje s četiri boda više u odnosu na Romu, koja će biti znatno oslabljena neigranjem Florenzija, Paredesa, Peresa, a vrlo vjerovatno i Salaha.

Još jedna otežavajuća okolnost po Rimljane bit će to što su izgubili posljednjih šest mečeva u Torinu.

Juventus ove sezone kući ima maksimalan učinak (8-0-0), a u večerašnji meč će ući bez povrijeđenih Alvesa i Bonuccija.

(Reprezentacija.ba)