Naši reprezentativci jutros su održali lagani trening na Vrelu Bosne. Zmajevi su se nakon fotografisanja u opremi jednog od sponzora iz hotela reprezentacije odvezli na Vrelo Bosne gdje su nakon kraće šetnje, obavili polusatno trčanje. Prije odlaska iz hotela novinarima se obratio selektor Safet Sušić.

– Malo, malo pa se neko žali na povredu, mada smo mi sve uradili da se treninzi i napori doziraju, znajući da je većina igrača došla dosta umorna. Jutros neće trenirati ni Pjanić, ni Lulić, ni Mujdža, ni Fejzić. Ne radi se o strašnim povredama koje će ih spriječiti da nastupe na Svjetskom prvenstvu, ali ne želimo da rizikujemo i bolje ih je malo poštediti. – rekao je jutros Safet Sušić.

Novinare je zanimalo da li su Safet Sušić i njegovi igrači gledali utakmice protivničkih reprezentacija sa kojima će igrati u Brazilu.

– Danas ću svojim igračima dati snimke utakmica naših protivnika na Svjetskom prvenstvu. Najviše smo fokusirani na našu prvu utakmicu. Gledali smo utakmice Argentine i Nigerije i Irana, ali opet kažem ne mora značiti da će te snimke sa tih utakmica ponuditi da vidimo ekipe koje će zaigrati u Brazilu. Kao što sam već najavio nakon utakmice protiv Argentine, idemo moji saradnici ili ja gledati utakmicu Iran – Nigerija koja će nam ponuditi najviše informacija o našim protivnicima u drugom i trećem meču na Svjetskom prvenstvu. Znaćemo sve i o Argentini i Nigeriji i Iranu, kao što će i oni sve znati o nama. – govori Pape.

Zmajevi tokom priprema u Sarajevu imaju mnogo obaveza u različitim humanitarnim akcijama. Koliko to ometa naše reprezentativce u pripremama.

– Do naše prve utakmice ostalo je još 20 dana. Mi smo morali izaći u susret onima za koje smo smatrali da im treba izaći u susret. Pojedini igrači su također inicirali učestvovanje u određenim humanitarnim projektima, tako da ih te aktivnosti zasigurno neće omesti u pripremama. U utorak putujemo u SAD, nakon toga u Brazil i tu nećemo imati tu vrstu aktvivnosti. – zaključio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)