Balbo smatra da je Džeko nekoliko svjetlosnih godina udaljen od Batistute

Sa 17 pogodaka na uvodnih 20 mečeva, kapiten bh. reprezentacije i napadač Rome, Edin Džeko (30), u nedjeljnom meču s Pescarom (3:2) uspio je oboriti rekord argentinskog napadača Gabriela Batistute iz sezone 2000/01.

Nedugo prije toga je izjednačio njegov učinak iz sezone 2001/02, postigavši deset golova u prvih deset mečeva Serije A.

Unatoč svemu tome, bivši napadač rimske momčadi Abel Balbo, smatra da se Džeko ne može porediti s Batistutom.

“Iskreno, između njih je velika razlika. Džeko nema mane, ali Batistuta je jednostavno Batistuta. Jedan od najboljih na svijetu u proteklih 30 godina”, rekao je Balbo u razgovoru za Gazzettu.

Danas 50-godišnji Balbo, koji je za Romu igrao u periodu od 1993. do 1998., a potom i od 2000. do 2002. godine, smatra da između ove dvojice igrača postoje male sličnosti.

“Razlike i sličnosti? Nekoliko je samo sličnosti između dvojice igrača. Obojica su centralni napadači, ali s potpuno različitim karakteristikama. Možda je Džeko više tehnički igrač, više se kreće, pomaže momčadi u odbrani, ali Batistuta je bio kompletan napadač: imao je snagu, ubojit udarac, bio je vođa na terenu s ogromnom osobnošću. Davao je golove, ali je vukao čitavu momčad svojom željom i odlučnošću. A na kraju je bio i pouzdan, bio je konstantan igrač. Nije bio netko tko će možda imati dobru sezonu, a možda i neće”.

Balbo misli da je njegov sunarodnjak druga kategorija gotovo za sve napadače, ne samo za Džeku.

“Mislim da je apsurdno uspoređivati njih dvojicu. Džeko je nekoliko svjetlosnih godina udaljen. Ne želim oduzimati od njegove vrijednosti, ali Batistuta je bio druga kategorija. Ali on je to za gotovo sve napadače, ne samo za Edina”, zaključio je Balbo.

(Reprezentacija.ba)