Iza bh. reprezentativaca je jedan, može se reći, nevjerovatan golgeterski dan.

Naime, nastupajući za svoje klubove, aktuelni Baždarevićevi izabranici bili su strijelci u šest navrata, a neki su postigli i više pogodaka.

Riječ je našem napadačkom dvojcu Vedadu Ibiševiću i Edinu Džeki, koji su bili dvostruki strijelci u pobjedama Herthe i Rome.

Ibišević je svom timu donio tri boda protiv Mainza (2:1), pogađavši u 36. i 67. minuti za preokret, čime je stigao do jubileja od 100 pogodaka u Bundesligi.

Džeko se pak golovima (7’, 10’) protiv Pescare (3:2) ponovo izdvojio na čelu liste strijelaca Serije A (12 pogodaka), ostavivši iza sebe Belottija i Icardija, koji imaju dva manje.

Nešto ranije danas u strijelce se upisao i Miralem Pjanić, koji je perfektno pogodio iz slobodnjaka (82’) u porazu svog Juventusa od Genoe (1:3).

Zabio je i Sead Kolašinac, po prvi put ove sezone, postigavši izjednačujući gol za Schalke (26’) u pobjedi nad Darmastadtom (3:1).

Jučerašnji dan obilježio je napadač Cesene Milan Đurić, koji je prekinuo golgeterski post od sedam mečeva, načevši u 18. minuti mrežu Avellina (3:0).







(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.