Danas su se u hotelu „Park“ u Vogošći okupili „U-21“ reprezentativci BiH koji će sutra sa „A“ timom u Gradačcu odigrati prijateljsku utakmicu. Poslijepodne su izabranici Vlade Jagodića odradili i trening na stadionu „Hakija Mršo“ prenosi nfsbih.ba.

„Odigraćemo utakmicu sa „A“ reprezentacijom koja će biti humanitarnog karaktera. Nadam se da ćemo našem narodu koji je posljednjih dana prošao kroz teške trenutke barem devedeset minuta skrenuti pažnju i uveseliti ih. Igrači i stručni štab će pomoći koliko mogu. Sutra rezultat neće biti u prvom planu, ali ćemo iskoristiti priliku da vidimo igrače koje smo pozvali kako stoje tehničko-taktički. Od pozvanih igrača Livančić ima problema sa zadnjom ložom, te će medicinski tim odlučiti da li će sutra nastupati“, rekao je selektor Jagodić.

Kapiten Srđan Grahovac ističe da je velika čast igrati sa „A“ reprezentacijom: „Svim igračima je san da zaigraju za „A“ reprezentaciju i velika je čast što ćemo igrati sa našim najboljim timom. Mi ćemo nastojati da se pokažemo u najboljem svjetlu i da budemo dobar sparing partner „A“ selekciji.“

Debitant Asim Zec je rekao: „Zadovoljstvo mi je što sam pozvan u reprezentaciju, pogotovo za utakmicu protiv „A“ selekcije koja ide na SP. Na meni je da odigram što bolje kako bih opet zaslužio poziv.“

Stručni štab i igrači naše „U-21“ reprezentacije su pokazali da imaju veliko srce jer su danas donirali značajna novčana sredstva u humanitarne svrhe za žrtve poplava u Bosni i Hercegovini.

(Reprezentacija.ba)