Elvedin Begić o planovima Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH

Skupština N/FS BiH na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo Saveza u četverogodišnjem mandatu održat će se 22. decembra u Sarajevu. Elvedin Begić u razgovoru za Anadolu Agenciju nije mogao dati konkretan odgovor hoće li biti kandidat za predsjednika, ali šta god se dogodilo na Izbornoj skupštini Begić ističe da je Saveza danas finansijski stabilan, nema dugovanja i da ne treba brinuti za novac u narednoj godini, a da nakon 2017. treba raditi na novim projektima. 

N/FS BiH za nove stadione

Jedan od važnijih fudbalskih projekata u BiH u narednim godinama trebala bi biti izgradnja Nacionalnog stadiona ili rekonstrukcije nekog od postojećih kako bi zadovoljavao najviše standarde FIFA-e i UEFA-e.

”N/FS BiH je zainteresovan da postoji dobar stadion gdje bi nacionalna selekcija mogla igrati svoje utakmice. Savez je spreman da bude duboko involviran u sve projekte i iznalaženje sredstava preko sponzora, FIFA-e i UEFA-e da se krene u izgradnju kvalitetnog stadiona. Prisutni smo u zadnje vrijeme i sastancima o rekonstrukciji stadiona Koševo i Grbavica. Imamo i inicijativa iz drugih gradova koji žele da na njihovim stadionima igraju neke od reprezentacija BiH”, rekao je Begić, ta za Anadolu Agency ekskluzivno otkrio:

Reprezentaciju BiH žele u Banjoj Luci

”U N/FS BiH upućena je inicijativa FK Borac da jedna od selekcija BiH konačno odigra utakmicu u Banjoj Luci. Zaista im se zahvaljujem da se stavljaju na raspolaganje da utakmica U-21 reprezentacije BiH bude organizovana u Banjoj Luci. U Mostaru smo igrali, u Širokom Brijegu. Zainteresovani smo da naše reprezentacije igraju u svim sredinama koje imaju dobre stadione”.

(Reprezentacija.ba)