Naš reprezentativac otkrio neke detalje u vezi špekuliranja kuda bi mogao otići sljedeće godine

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac u subotu je u dresu Schalkea odigrao sjajnu utakmicu na gostovanju kod Wolsburga te asistirao pod jedinog gola na utakmici.

Naš reprezentativac poslije meča protiv Wolfsburga je u razgovoru za Avaz otkrio neke detalje u vezi špekuliranja kuda bi mogao otići sljedeće godine.

“Ja poštujem trenera i njegovo je da određuje ekipu i da bira igrače, zavisno od protivnika. Trenirao sam maksimalno na treninzima i nastojao se nametnem radom i formom. Nakon toga sam ušao u tim i naravno uzeo poziciju po lijevoj strani koje se ne želim lako odreći. Osjećam se potpuno spremno”, kazao je Kolašinac.

Ispostavilo se da nakon izuzetno lošeg starta Schalkea na početku sezone, gdje je tim iz Gelsenkirchena tavorio kao posljednji na tabeli Bundeslige, krenulo kako se Kolašinac vratio u tim.

Mislite li da je to možda i dio politike uprave kluba po sistemu – potpiši, pa ćeš igrati, pitali smo Kolašinca.

“Ja to ne mogu i ne želim reći, niti razmišljam o tome. Trener je taj koji odlučuje. Činjenica je da Schalke želi sa mnom da razgovara o produženju ugovora, jer meni do kraja sezone ističe ugovor”, kaže Kolašinac.

Foto: Gettyimages.com

U posljednje vrijeme mnogo se piše i špekuliše o odlasku. Gdje biste najviše voljeli igrati, u kojoj evropskoj ligi?

“Mnogi su mišljenja da bi mi najviše odgovarala engleska Premier liga, mada je meni svejedno. Ja želim da napredujem i naravno svake sezone da igram na internacionalnoj sceni. To će biti i jedan od uvjeta prilikom potpisivanja ugovora s budućim klubom. Schalke je isto tako veliki klub. Moj menadžer Gordon Stipić vodi o tome računa i slaže kockice”, kaže Kolašinac.

Po pravilima FIFA-e i UEFA-e, Kolašinac već može pregovarati prije isteka ugovora s novim-starim klubom, čak i potpisati predugovor.

Prema pisanju engleskih medija, u igri za Kolašinca je veliki broj klubova. Spominju se Everton, Tottenham, Manchester, te Roma i Inter. Naravno, tu je i Schalke.

Seadov menadžer Gordon Stipić nam je rekao svoje mišljenje vezano za novi/stari klub Kolašinca.

“Schalke se prvi ponudio i pošto je to sadašnji klub Kolašinca, normalno je da ćemo vrlo brzo sjesti za sto i razgovarati o daljnjoj saradnji i produžetku ugovora. Naravno, puno će toga zavisiti i od plasmana Schalkea, jer Sead hoće da igra u velikom klubu i u Ligi šampiona”, rekao je Stipić.

(Reprezentacija.ba)