Već pet kola nismo doživjeli poraz, a nadam se da će tako ostati i poslije susreta sa Zrinjskim – kaže kapiten Slobode

Ljubitelji nogometa u BiH ovog vikenda s posebnom pažnjom pratit će zbivanja na Tušnju, gdje će se u okviru 16. kola Premijer lige BiH sastati Sloboda i lider prvenstva Zrinjski iz Mostara, javlja Fena.

Mostarci su u ovom prvenstvu doživjeli tek jedan poraz, a Sloboda ima niz od pet utakmica bez poraza, od dolaska na kormilo trenera Vlade Jagodića.

Nijedan klub u ovoj sezoni nije pretrpio “udare” kao Sloboda, ali su se Tuzlaci poslije svega oporavili i ponovo konkurišu za visok plasman.

– Poslije svih turbulencija, mogu reći da se u klubu dešavaju ljepše stvari, kako u svlačionici tako i na terenu. Već pet kola nismo doživjeli poraz, a nadam se da će tako ostati i poslije susreta sa Zrinjskim – kaže za Fenu kapiten Slobode Samir Efendić.

Dodaje da rezultati Zrinjskog najbolje govore kakva su ekipa, ali i da su dobro organizovan klub.

– I mi smo na putu da se u potpunosti stabilizujemo. Za subotnji derbi veoma smo motivirani. Želimo odigrati dobru utakmicu i ostvariti povoljan rezultat za nas. Dobro je da su svi igrači spremni za duel, osim Samira Merzića koji ima zdravstvenih problema, ali se nadam da će se uskoro vratiti u tim – navodi Efendić.

U Slobodi neće kalkulisati, nego će igrati maksimalno borbeno kako bi ostvarili povoljan rezultat.

Posljednji duel ovih ekipa u Mostaru, 13. augusta, okončan je pobjedom Zrinjskog od 2:0. Međutim, posljednji na Tušnju, odigran 8. novembra prošle godine, okončan je pobjedom Tuzlaka od 2:1.

(Reprezentacija.ba)