Višća tužan zbog povrede, ali vjeruje u svoje saigrače

Edin Višća (26) je na pripreme reprezentacije stigao sa povredom stopala, ali je bio siguran da će uspjeti  sanirati tu povredu i biti spreman za večerašnji susret protiv Grčke.

Kako  ipak i dalje osjeća bolove neće moći nastupiti večeras zbog čega mu nije nimalo lako:

„Jako  teško mi je to palo. Prošlu utakmicu dobio sam dva udarca u nogu i članak i jako me je boljelo.   Nisam trenirao tri-četiri dana, imao sam svakodnevne terapije, a onda sam odradio zadnja tri treninga. Osjećao sam i dalje  jake bolove, ali uprkos tome imao sam želju da igram, možda čak i pod injekcijama. Međutim, to bi možda imalo trajne posljedice, pa smo odlučili  da ne igram.” otvoreno govori Višća.

“Naravno da sam tužan zbog toga, ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama ali smatram da je bolje da neko igra ko je sto posto spreman, nego ja da počnem pa već nakon deset minuta izađem zbog povrede.” realno govori fudbaler Istanbula.

Edin Višća reprezentacija bih bosna istanbul bb

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

“Zaista mi je žao ali iskreno vjerujem da će moji saigrači, moje kolege, večeras dati maksimum i da ćemo pobijediti.“  poručio je Edin Višća.

Višća je u ovim kvalifikacijama protiv Estonije i Kipra igrao od prve minute, dok je protiv Belgije odigrao posljednjih 25 minuta utakmica.

Za svoj Istanbul igra odlično već niz sezona. U ovoj je zabio četiri gola i tri puta asistirao u deset nastupa, a njegov tim je prvi na tabeli turskog šampionata.

(Reprezentacija.ba)