Bh. kapiten ističe da se ne smijemo zalijetati

Na današnjoj press konferenciji povodom nedjeljne utakmice s Grčkom, medijima se osim selektora Mehemda Baždarevića, obratio i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko (30).

Napadač Rome je istakao kako je ovaj meč jedan od najvažnijih za oba tima i da će Grci biti u prednosti zbog domaćeg terena.

“Utakmica odigrana ovdje prije četiri godine nam ne može pomoći, neće biti nikakve sličnosti. Ne bih se bunio ni da bude 0:0 pa da na kraju završimo na SP. Ipak, sutra je jedna od najvažnijih utakmica za oba tima. Imamo pritisak i jedni i drugi, a njihova prednost je domaći teren. Međutim, svaki od nas treba dati maksimum, samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata”, izjavio je Džeko.

Forma našeg tima ne zavarava Džeku, koji naglašava kako moramo biti fokusirani.

“Bili smo u formi i prije Belgije, pa znamo kako se završila utakmica. Forma nam može pomoći, ali moramo dati sve od sebe. Sama forma ne znači ništa. Grčka igra drugačije od Belgije, znamo kako su osvojili Evropsko prvenstvo. Oni se prvo brinu za svoj gol, a preko kontri pokušavaju nešto napraviti. Mi volimo držati loptu i napadati, ali ne trebamo se zalijetati. Grci nisu naivni, moramo biti fokusirani”, smatra naš kapiten.

Džeko je na kraju prokomentarisao i izostanak grčkog stopera i njegovog saigrača iz Rome Kostasa Manolasa.

“Iskreno, nije mi žao što ne igra, jer je jedan od najboljih defanzivaca. Ako popravi mentalitet, može biti još bolji. Ipak, Grčka ima igrače koji igraju u dobrim ligama. nadam se da će se Manolasov izostanak osjetiti te da ćemo postići gol”, zaključio je Džeko.

(Reprezentacija.ba)