Veznjak Juventusa ističe kako je atmosfera na vrhunskom nivou

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u Atini igrat će susret protiv selekcije Grčke, u susretu 4. kola grupe H kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, javlja Fena.

Najbolji nogometaši BiH pripremali su se za taj meč u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, a danas u 10 sati otputovali su u glavni grad Grčke, gdje će pokušati osvojiti važne bodove u kvalifikacijama.

Reprezentativci BiH su većinom u dobroj formi, što pokazuju u nastupima za svoje klubove, a kako je kazao veznjak italijanskog Juventusa Miralem Pjanić, atmosfera u timu je na visokom nivou.

– Ekipa je dobro radila, atmosfera je na visokom nivou. Imamo još dva dana da se pripremimo za važan meč, a kako je selektor rekao, najbitnije je da ne izgubimo.Vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta za pozitivan rezultat – rekao je Pjanić uoči odlaska reprezentacije sa sarajevskog aerodroma.

Pjanić bilježi odlične nastupe u dresu Juventusa, a nada se da će dobre igre u klubu prenijeti i na teren protiv direktnog konkurenta u kvalifikacionom ciklusu.

– Nadam se da će sve biti dobro i da ću igrati na visokom nivou, kao i ostatak ekipe. Neće nam biti lako, pokušat ćemo pobijediti. Oni su naš direktni konkurent u kvalifikacijama, svjesni smo važnosti utakmice koju bi mogli odlučiti najmanji detalji. Moramo biti strpljivi i pokušati iskoristiti svoje šanse – izjavio je Pjanić.

(Reprezentacija.ba)