Današnja izdanja najčitanijih talijanskih sportskih magazina najviše su posvećena stvaranju moćnog Juventusa koji bi u narednoj sezoni na europskoj sceni trebao vratiti stari sjaj fudbalu sa Apenina.

Trener Juventusa u narednoj sezoni svoj tim, prema pisanjima talijanskih medija, želi u prvom redu pojačati Portugalcem Nanijem, ali i čileanskim ubojitim napadačem Alexisom Sanchezom. U Juventusu žele zadržati i svoje najbolje adute, te je jasno da stara dama iz Torina definitivno želi u narednim sezonama voditi neku novu politiku, politiku globalnog uspjeha.

Najčitanije novine, poput Gazzetta dello Sporta, pišu kako Juventus na lijevoj strani ima dilemu. Da li dovesti Patrica Evru iz Manchester Uniteda ili Senada Lulića iz Lazia.

Lulić je, pišu Talijani, pet godina mlađi igrač od Evre i postoje određene prednosti na njegovoj strani, no Talijani nisu sigurni koliko ga je Lazio spreman prodati u ovom trenutku.

Ipak, nezvanične informacije govore da je Senad Lulić praktično već igrač Juventusa i da će danas i zvanično potpisati petogodišnji ugovor sa prvakom Italije.

Nakon potpisivanja ugovora sa Juventusom Senad Lulić će doputovati u Sarajevo gdje će se priključiti fudbalskoj reprezentaciji BiH na njenim pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

(Repreznetacija.ba)