Višća najavljuje ofanzivnu igru protiv Grčke

Edin Višća (26) ove sezone igra sjajno za turski Istanbul, koji je trenutno prvoplasirani u turskoj Superligi.

Bh. reprezentativac očekuje neizvjesnu utakmicu protiv Grčke u kvalifikacijama, ali naglašava da naš tim mora ići na pobjedu.

“Znamo da nam je ova utakmica možda i najvažnija. Grci imaju devet bodova, a mi šest i najvjerovatnije će između nas biti borba za drugo mjesto. Mislim da moramo ići na pobjedu u Grčku. Imamo kvalitet, dobra smo reprezentacija i atmosfera je odlična. Svi smo svjesni da smo napravili grešku u Belgiji. Posjedujemo kvalitet i nadamo se da ćemo osvojiti tri boda u Grčkoj,” riječi su Višće.

Naš stručni štab brinu lakše povrede nekoliko fudbalera, međutim Višća je istakao da ko god dobije priliku, dat će svoj maksimum.

edin-visca

“Povrede su sastavni dio fudbala. Ipak, ko god dobije priliku iskoristit će je na pravi način. Znamo šta znači dres reprezentacije i svi smo dužni dati maksimum na terenu. Imamo veoma dobre lekcije iz prve tri utakmice i moramo igrati puno bolje u nedjelju,” rekao je Edin i osvrnuo se na svoje zadatke u reprezentaciji:

“U reprezentaciji igram nešto drugačije nego u klubu. Ja odradim ono što selektor traži od mene. Najbitniji je rezultat reprezentaciji i ja sam podređen timu i taktici.  Naravno da uvijek želim bolje i siguran sam da će moje igre biti još kvalitetnije. Moramo napasti Grke i pokazati svoju snagu u napadu. Moje mišljenje je da mi ne znamo igrati na rezultat i trebali bi pokušati prvi doći do gola”.

(Reprezentacija.ba)