Prijateljska utakmica Grčke i Bjelorusije

Fudbalska reprezentacija Grčke večeras je na svom terenu u prijateljskom susretu poražena od Bjelorusije rezultatom 0:1.

Pogodak za pobjedu Bjelorusije postigao je Palitsevich u 14. minuti, kada je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca.

Grčka je meč počela u sastavu: Glikos, Maniatis, Papadopoulos, Oikonomou, Stafylidis, Tziolis, Samaris, Mantolas, Gianniotas, Karelis i Velios.

Selektor Michael Skibbe je izveo kombinovani tim protiv Bjelorusije u formaciji 4-4-2.

Ispred golmana Glikosa, na pozicijama centralnih bekova igrali su Papadopoulos i Oikonomou, na desnom beku je bio Maniatis (Maniatis je sve tri kvalifikacione utakmice igrao na zadnjem veznom), a na lijevom Stafylidis.

Vezni red su činili Samaris, Tziolis, Mantolas i Gianniotas, s tim da je Mantolas imao potpunu slobodu u igri.

Napadački tandem bio je rezervisan za Veliosa i Karelisa.

Početkom drugog poluvremena u selekciji Grčke u igru su ušli Papastathopoulos, Diamantakos i Tachidis, a teren su napustili Maniatis, Mantolas i Samaris.

Papastathopolus je zaigrao na štoperu zajedno sa Oikonomouom, a Papadopoulos je prešao na poziciju desnog beka.

Fortounis je u 68. minuti zamijenio Gianniotasa, dok je Tzavellas od 75. minute igrao umjesto Stafylidisa.

Ulaskom Fortounisa, Grčka je dobila na kreativnosti te stvorila nekoliko dobrih prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Posljednju izmjenu Skibbe je napravio u 85. minuti ubacivši u igru Torosidisa umjesto Papadopoulosa.

Reprezentacija Grčke sutra nastavlja pripreme za kvalifikacioni duel protiv BiH, koji se igra u nedjelju 13. novembra sa početkom u 20,45 sati u Pireju.

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.