Hajrović vjeruje u dobar rezultat u Grčkoj

Igrač Werdera Izet Hajrović (25) se sa saigračima iz reprezentacije u zeničkom Trening kampu sprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. koju će bh. tim odigrati u nedjelju protiv Grčke.

Dvadesetpetogodišnji vezista je optimističan pred gostovanje u Pireju:

„Očekujemo da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo kako bismo povećali šanse za visok plasman u grupi. Svi želimo da se ponovo plasiramo na Svjetsko prvenstvo, a selekcija Grčke nam je jedan od glavnih konkurenata u kvalifikacijama. Iz tog razloga susret u nedjelju nam je jako bitan i nadamo se da ćemo biti uspješni.“ govori Hajrović za press službu Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Hajrović o pripremama kaže:

„Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo. Sigurno je da ćemo spremni dočekati utakmicu i pružiti naš maksimum.“

Bh. reprezentativci se pred utakmicu sa Grčkom mogu pohvaliti dobrim igrama u svojim klubovima, a Izet Hajrović smatra da je to jedna od prednosti našeg tima:

„Momci igraju odlično u posljednje vrijeme i to nam daje za pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu. I ja sam standardan ove sezone i u većini susreta sam bio u prvoj postavi. Zadovoljan sam svojom formom i spreman sam da pomognem ekipi protiv Grčke.“.

(Reprezentacija.ba)