Fudbaler Ferencvaroša Muhamed Bešić nakon godinu dana izbivanja iz reprezentacije ponovo je jutros u Hrasnici trenirao sa Zmajevima. Bešić ne krije iznenađenje i radost zbog poziva Safeta Sušića.

– Iznenadio sam se pozivom, ali mi je jako drago što sam tu. Nisam bio tu godinu dana i iskreno nisam očekivao poziv, ali ponavljam jako mi je drago što sam tu. – iskren je Muhamed Bešić.

Bešić je odgovarao na pitanja vezana za njegova očekivanja na Svjetskom prvenstvu.

– Nisam igrao cijele kvalifikacije i nemam iskustvo igranja u velikim utakmicama tako da ne volim puno pričati o očekivanjima u Brazilu. – smatra fudbaler Ferencvaroša.

– U klubu mi je dobro, sa 21 godinu sam proglašen najboljim igračem Mađarske i sretan sam tu. Ako korektno odradim posao na Svjetskom prvenstvu možda budem išao dalje negdje, ali to je sad u drugom planu. – najavljuje Bešić.

Safet Sušić smatra kako Bešić jedini može zaustaviti Messija, no Muhamed objašnjava šta je selektor htio reći.

– Mislim da je to malo pogrešno protumačeno, jer je šef mislio kako sam ja klasični zadnji vezni, koji jedini nakon Rahimića može preuzeti taj zadatak na terenu. Ja ću na treninzima uraditi sve da se nametnem Sušiću i da budem njegov izbor za utakmicu protiv Argentine. – objektivan je Muhamed Bešić.

(Reprezentacija.ba)