Nakon dana pauze Zmajevi su jutros ponovo trenirali u Hrasnici. Selektor Safet Sušić prije treninga obratio se novinarima i tom prilikom otkrio detalje vezane za odigravanje utakmice protiv mlade repreznetacije 22. maja u Gradačcu koje je upitno zbog poplava koje su zadesile našu državu.

– Još uvijek ne znam ništa. Danas ćemo odlučiti. Ako se mogne otići do Gradačca odigraćemo. Insistirao sam da sav prihod od utakmice ide žrtvama poplava u našoj državi i to je jedan od mojih uslova da se uopšte odigra utakmica. Postoji mogućnost da se utakmica odigra i na Grbavici. – kaže Safet Sušić.

Sušića su pitali da li su sa povećanjem broja igrača koje ima na raspolaganju treninzi postali ozbiljniji.

– Treninzi su ozbiljni od početka, ali kako sam rekao igrači su došli na pripreme odmah nakon teških sezona i ne smijemo pretjerivati odmah u početku posebno zato što imamo dva treninga dnevno. Svi koji prate naše treninge vide da momci rade najozbiljnije. – konstatovao je Pape.

– Tu je većina igrača, danas dolazi Misimović, sutra Lulić. Danas smo poštedili Hajrovića, ali i Zukanovića koji mora riješiti probleme oko vize. Raduje da i Bičakčićev oporavak napreduje dobro. – poručio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)