Mlada reprezentacija koja će u četvrtak 22. maja u Gradačcu odigrati prijateljski susret protiv “A” selekcije okupit će se u srijedu 21. maja ujutro u Sarajevu.

Prvobitno je bilo planirano da se izabranici selektora Vlade Jagodića okupe u Odžaku, no zbog prirodne katastrofe koja je zahvatila ovaj grad, okupljanje je premješteno u Sarajevo, tačnije u vogošćanski hotel Park.

U Gradačcu tvrde kako odigravanje utakmice ne može doći u pitanje, te da za organizaciju i odigravanje utakmice vladaju najbolji mogući uslovi, ali će se sutra definitivno potvrditi odgovaranje utakmice, nakon što se detaljno provjeri otvorenost i prolaznost cesta između Sarajeva i Gradačca.

Selektor Vlado Jagodić za ovu je utakmicu pozvao sljedeće igrače:

Ivan Tirić (Rudar Kakanj), Nikola Vasilj (Zrinjski), Haris Muharemović (Sarajevo), Srđan Stanić (Željezničar), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Renato Gojković (Čelik), Safet Šivšić (Olimpic), Dženan Bureković (Čelik), Srđan Grahovac (Borac), Nermin Zolotić (Željezničar), Gojko Cimirot (Sarajevo), Damir Sadiković (Željezničar), Amer Gojak (Olimpic), Fedor Predragović (Borac), Samir Radovac (Sarajevo), Toni Livančić (Vitez), Ademir Čolić (Zvijezda Gradačac), Armin Hodžić (Željezničar), Mirko Marić (Široki Brijeg), Mićo Kuzmanović (Zvijezda Gradačac).

(Reprezentacija.ba)