Bh. kapiten istakao važnost večerašnje pobjede

Pogotcima u 70. i 81. minuti, Edin Džeko (30) donio je pobjedu reprezentaciji BiH nad Kiprom (2:0) u susretu trećeg kola grupe H kvalifikacija za SP.

Džeko je nakon meča istakao kako je ova pobjeda vrlo bitna za našu momčad, naročito zbog činjenice da je došla poslije teškog poraza u Belgiji.

“Pobjeda je definitivno zaslužena. Moglo je biti još golova, ali na kraju smo sretni da smo uspjeli pobijediti bilo kako, s obzirom da je bilo teško od početka. To mislim prvenstveno s mentalne strane, zbog zadnje utakmice koju smo izgubili. Igra me nije zanimala danas, tri boda su najvažnija”, rekao je Džeko.

S današnjim učinkom došao je do cifre od 22 pogotka u kvalifikacijama za SP i još četiri ga dijele od rekorda koji drži njegov idol Andriy Shevchenko.

“Uvijek je lijepo dati jedan, dva gola. Rekordi su tu da se ruše. Prije svega, bitno je da smo pobijedili. Drago mi je da sam dao ta dva gola i nadam se da će ih u budućnosti biti još više”.

Napadač Rome se kratko osvrnuo i na sljedeći susret s Grčkom, koja je večeras upisala gostujuću pobjedu protiv Estonije (0:2).

“U prošlim kvalifikacijama bili su dosta loši. Oni generalno uvijek imaju dobre igrače, dobru ekipu, igraju dosta čvrsto. Mislim da su u odbrani dosta dobra ekipa i sigurno da ćemo se s njima do kraja boriti za to drugo mjesto. Ta sljedeća utakmica je najbitnija u ovom kvalifikacijama”, zaključio je bh. kapiten.

(Reprezentacija.ba)