Šef ljekarskog tima naše reprezentacije dr. Reuf Karabeg danas je javnosti otkrio detalje povreda koje imaju Bičakčić, Begović, Pjanić i Vranješ.

– Kod Ermina Bičakčića radi se o povredi koja zahtjeva minimalno sedam dana fizikalne terapije i izostanak sa svih fizičkih aktivnosti. Konkretno, radi se o parcijalnom napuknuću jednog od ligamenata skočnog zgloba. Kad je došao on je već bio van sportskih aktivnosti i odlučili smo se da još sedam dana ide na fizikalnu terapiju i prima lijekove. Oporavak ide jako dobro, otoka nema, tako da očekujemo da će do sljedećeg četvrtka biti spreman da pravolinijski trči. – kaže Reuf Karabeg.

– Njegova povreda je ozbiljna, ali njegov nastup u Brazilu ne bi trebao doći u pitanje, samo je pitanje kada će početi trenirati. Sada radimo na njegovoj opštoj fizičkoj spremi. – prokomentarisao je Karabeg Bičakčićev oporavak.

– Bio sam u stalnoj komunikaciji sa ljekarima Stoke Citya. Imali smo snimke povrede i zajedničkim dogovorom smo mu promijenili antibiotik i promijenili terapiju, tako da napredak ide bolje nego očekivano, maksimalno dobro. Danas već nema otoka što mu omogućava da radi određene vježbe, čak i sa loptom. Istina, radiće u patikama, ne u kopačkama, ali već za dan-dva možemo očekivati da će raditi u punom kapacitetu. – opisuje Reuf Karabeg zdravstveno stanje Asmira Begovića.

– Pjanić je imao bol u leđima sa jednim grčem leđnih mišića. Brzo smo reagovali sa medikamentima i spazam je popustio, bolova nema i on se bolje osjeća. – decidan je dr. Karabeg.

– Što se tiče Ognjena Vranješa, on nažalost ima bolne aduktore i to je uvijek problematično. Imali smo veliki otok drugog aduktora i brzom reakcijom smo preduzeli sve mjere da bi ga što prije osposobili. On se osjeća mnogo bolje, otok je za 90% reduciran i mislim da će u utorak i on već početi trčati pravolinijski. – zaključuje šef ljekarskog tima naše reprezentacije dr. Reuf Karabeg.

(Reprezentacija.ba)