Bh. selektor se nada da će svi igrači doći zdravi i spremni na okupljanje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo utakmicom protiv selekcije Belgije koja će biti odigrana 7. oktobra na stadionu “King Baudouin” u Briselu, piše Fena.

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine okupit će se u Briselu, gdje selektor Mehmed Baždarević prve igrače očekuje već večeras. No, zvanično okupljanje je u ponedjeljak, a reprezentacija će trenirati u ponedjeljak, utorak i srijedu u Trening centru “Overijse”.

Baždarević očekuje tešku utakmicu protiv jedne od najjačih evropskih selekcija, te ističe da je u ovom trenutku za njegov tim najvažnije da svi igrači dođu na okupljanje zdravi.

“Dosta bh. reprezentativaca nastupa za svoje klubove ovog vikenda. Dobro bi bilo kada bi svi došli na okupljanje zdravi i spremni i da u naredna tri dana pripremimo strategiju kako da se suprotstavimo Belgijancima. Znamo da će biti teško, ali ja vjerujem da imamo argumente da im stvorimo probleme u petak uvečer”, izjavio je Baždarević za Fenu.

Ističe da je zadovoljan formom većine bh. reprezentativaca, ali da bi volio da pojedinci imaju veće minutaže u svojim klubovima.

“Idealno bi bilo da su svi izašli na terene ovog vikenda, ali ja očekujem da će svi igrači imati ogromnu motivaciju za meč protiv Belgije i da svi zajedno u tih 90 minuta damo sve od sebe u toj utakmici”, naglasio je selektor BiH.

Baždarević je prije nekoliko dana objavio spisak nogometaša na koje računa za kvalifikacione utakmice protiv Belgije i Kipra (10. oktobra), na kojem se nalazi nekoliko povratnika u reprezentaciju (Izet Hajrović, Tino Sven Sušić, Gojko Cimirot) i novo ime – Mato Jajalo, čije je partije u Palermu pratio Baždarević.

“Najteže je kada nekoga iz ekipe zbog taktičkih razloga moramo izostaviti. Uvijek se radi o teškom izboru. Odlično je što se Hajrović vratio u formu, on nam je potreban kao i Sušić ali i drugi igrači. Mi činimo sve da ne učinimo grešku prema našim momcima. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni da pružimo dobru partiju protiv Belgije”, zaključio je Baždarević.

BiH i Belgija će odmjeriti snage u petak, 7. oktobra u Briselu, a tri dana kasnije bh. selekcija će u Zenici dočekati reprezentaciju Kipra.

(Reprezentacija.ba)