Hiljade djevojčica i dječaka iz nekoliko gradova BiH u subotu, 24. maja, sa stadiona ‘Otoka’ u Sarajevu ispratit će ‘Zmajeve’ nogometnom utakmicom, aplauzima, osmijesima i najljepšim željama na Svjetsko prvenstvo u Brazil, javlja Nogometni savez BiH.

Utakmica simboličnog naziva ‘Svi na jednom mjestu’ okupit će 100 djevojčica i dječaka sa i bez poteškoća u razvoju koji će igrati sa bh. fudbalskim reprezentativcima. Više od 3.000 mališana u publici ispratit će Papeta, Spahu, Džeku, Pjanića, Begovića i druge reprezentativce za sreću pred odlazak na najvažniji nogometni događaj za BiH posljednjih godina.

“Djeca su naši najiskreniji navijači i zajednička želja svih reprezentativaca bila je da zajedno sa njima proslavimo odlazak na SP. Utakmicom želimo skrenuti pažnju na probleme s kojima se susreću djeca sa poteškoćama u razvoju, a cilj nam je dječiji, iskreni smješak, koji ćemo ponijeti u srcima, kao poticaj za dobar rezultat u Brazilu. Svi na jednom mjestu je događaj koji niko ne smije propustiti, s tim što ovaj put ne smijem obećati pobjedu”, uz osmijeh je kazao Emir Spahić, kapiten bh. selekcije, koji je uz Edina Džeku jedan od idejnih tvoraca utakmice.

Želju reprezentativaca ispuniti će mališani iz zavoda, osnovnih i sportskih škola širom BiH, uz podršku UNICEF-a, Sportskih igara mladih, Nogometnog saveza BiH, Specijalne olimpijade, Općine Novi Grad i sponzora.

Za publiku i učesnike planiran je i zabavni program, te će uz pomoć volontera Koalicije Zanemari razlike prisutni imati priliku učiti osnovne korake sambe.  Tokom događaja mališanima na terenu i publici bit će uručeni i simbolični pokloni, a publiku očekuje iznenađenje u režiji Zmajeva.

Djevojčice i dječaci imati će priliku fotografisati se sa reprezentativcima, a posebno mjesto na tribinama bit će rezervisano i za petero najsretnijih koji će svoje ulaznice i poklone iznenađenja osigurati učešćem u online kvizu na zvaničnoj Facebook stranici UNICEF-ovog projekta “Zid dječijih želja”.

Najmlađi će, pokazujući da sva djeca imaju jednake mogućnosti i prava, na najbolji mogući način prenijeti pozitivnu energiju našim reprezentativcima, piše nfsbih.ba.

(Reprezentacija.ba)