Selektor Safet Sušić prokomentarisao je zdravstveni bilten prisutnih reprezentativaca, ali i otkrio planove priprema Zmajeva za Brazil.

– Danas smo poštedili treninga i Ognjena Vranješa. On je došao sa jednom lakšom povredom, te će zato jutros propustiti trening, ali očekujemo kako će već popodne trenirati. Što se tiče Bičakčića, on trenira u sali i vjerovatno neće ni izaći na teren dok ne odemo u SAD. Sa Asmirom Begovićem ne želimo žuriti. Za golmana ove početne pripreme nisu toliko neophodne koliko za ostale igrače, tako da ne želimo rizikovati ništa. – kaže Safet Sušić.

Pape smatra da su njegovi igrači umorni.

– Neki moji pomoćnici smatraju da su pojedini igrači nespremni, ja bih prije rekao da su umorni jer su iza njih teške sezone. Mi ćemo biti kompletni 21. maja i tada krećemo sa uvježbavanjem nekih novih stvari za Svjetsko prvenstvo. – najavljuje Pape.

Safet Sušić je prokomentarisao i atmosferu u i oko reprezentaciji.

– Raspoloženje u reprezentaciji je standardno dobro. Imali smo fenomenalnu atmsoferu četiri godine i bilo je dovoljno da se izgube dvije prijateljske utakmice da se to sve poremeti. Atmosfera će biti onakva kakvu je mi napravimo. – zaključio je Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)