Dinamo i Juventus u potrazi za prvom pobjedom

Večeras se igraju susreti drugog kola Lige šampiona u grupama “E”, “F”, “G” i “H”.

Nama najzanimljiviji svakako će bit onaj grupe “H” na Maksimiru, gdje Dinamo Zagreb dočekuje Juventus.

Bit će to okršaj dva kluba u kojima igraju jedini bh. predstavnici u ovom takmičenju. S jedne strane to su Armin Hodžić i Amer Gojak, s druge Miralem Pjanić.

I dok su male mogućnosti da Hodžić i Gojak dobiju svoju šansu u večerašnjem duelu, Pjanić bi prema najavama trebao predvoditi vezni red torinske momčadi od prve minute.

Susret će biti zanimljiv i zbog činjenice da će se Dinamu suprotstaviti njihova dva bivša igrača. Jedan je Mario Mandžukić, koji je nosio dres “Modrih” u periodu od 2007. do 2010. godine, a drugi Marko Pjaca, dijete Dinama i igrač kojeg je maksimirski klub minulog ljeta prodao Juventusu za cifru od 23 miliona eura.

“Neće biti lako. Moramo se koncentrirati i usredotočiti na cijelu utakmicu kako bi izbjegli bilo kakve probleme. Uostalom, ne možemo pobijediti 3:0 u svakom meču”, rekao je na press konferenciji povodom večerašnjeg meča trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Dinamo je u prvom kolu pretrpio težak poraz na gostovanju kod Lyona (0:3), dok je Juventus odigrao bez pogodaka (0:0) na domaćem terenu protiv Seville.

Poslije poraza u Francuskoj, za Dinamo je uslijedio debakl od Rijeke, koji je donio i smjenu tadašnjeg trenera Zlatka Kranjčara. Tim je privremeno preuzeo Željko Sopić, koji je vezao dvije pobjede, po jednu u kupu i prvenstvu.

Sopić je za duel s Juventusom otpisao ponajboljeg mladog igrača Antu Ćorića, pojasnivši poslije kako je Ćorić sam sebe otpisao jer nije ispunjavao određene zahtjeve.

Osim njega, Dinamo vjerovatno neće moći računati na nedovoljno oporavljenog Antolića, a dodatni problem nastao je na desnoj strani s povredama Stojanoviča i Matela.

S druge strane, Juventusu će nedostajati samo povrijeđeni Asamoah i Rugani.

(Reprezentacija.ba)