Miralem Pjanić među prvim igračima je stigao na pripreme fudbalske reprezentacije BiH.

U sezoni iza sebe maestralnim igrama podigao je cijelu fudbalsku Europu na noge. Roma nije ostala imuna na to, a Pjanić je još jednom pokazao lojalnost, pa je produžio ugovor sa svojim klubom do 2018. godine. Kako kaže najsretniji je kad igra fudbal i ne zamara se o transferima, a u Romi mu je lijepo.

– Osjećam se spreman i jedva čekam da počne Svjetsko prvenstvo. U naredne tri sedmice za cilj imamo da se što bolje spremimo i da što spremniji i u boljoj formi dočekamo prvu utakmicu. Teren je solidan i obzirom na padavine možemo biti zadovoljni uslovima. – kaže Miralem Pjanić.

– Svjetsko prvenstvo je turnir na kojem nema laganih protivnika. Sigurno je da u sve reprezentacije kvalitetne i da imaju svoje adute koje žele pokazati u Brazilu. Naša grupa nije nimalo lagana, ali smatram da objektivno možemo proći u drugi krug takmičenja. To nam treba biti realan cilj. – poručuje Pjanić.

– Zadovoljan sam svojim igrama. Juventus je zasluženo bio prvi na kraju, ali mi imamo dobru sezonu iza sebe, uspjeli smo se plasirati u Ligu Prvaka. – komentariše klupsku sezonu iza sebe Miralem Pjanić.

(Reprezentacija.ba)