SLUŽBENO Estonija smijenila Magnusa Pehrssona

Pehrsson je gotovo tri godine bio na čelu selekcije Estonije Šveđanin Magnus Pehrsson nije više selektor fudbalske reprezentacije Estonije, koju je 6. septembra u Zenici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine deklasirala BiH pobijedivši rezultatom 5:0, javlja Anadolu Agency (AA). Fudbalski savez Estonije objavio je da je nakon današnjeg sastanka sa Pehrsson postignut dogovor […]

SLUŽBENO Estonija smijenila Magnusa Pehrssona
Foto: Reprezentacija.ba

Pehrsson je gotovo tri godine bio na čelu selekcije Estonije

Šveđanin Magnus Pehrsson nije više selektor fudbalske reprezentacije Estonije, koju je 6. septembra u Zenici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine deklasirala BiH pobijedivši rezultatom 5:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbalski savez Estonije objavio je da je nakon današnjeg sastanka sa Pehrsson postignut dogovor o sporazumnom raskidu saradnje, koja je trajala skoro tri godine.

“U utorak sam razgovarao sa Pehrssonom o trenutnoj situaciju u reprezentaciji i dogovorili smo se da prestanemo saradnju. Zahvalio sam mu se na gotovo tri godine predanog rada“, kazao je Aivar Pohlak, predsjednik FS Estonije.

Njega će na klupi estonskog državnog tima naslijedili Martin Reim, dosadašnji selektor U 21 reprezentacije Estonije. Reim, koji je od 1992. do 2009. godine bio reprezentativac Estonije, potpisao je ugovor do 2017. godine

Phersson je Estonce preuzeo u decembru 2013, godine.

Pod njegovim vodstvom Estonija je odigrala 33 utakmice i ostvarila 11 pobjeda, osam remija i 14 poraza, navodi Anadolu Agency (AA).

(Reprezentacija.ba)


Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
nosonja
14.09.2016. 23:22

tako je to, kad izgubis 7-0 i 5-0 u istoj godni, ni jedan trener to nebi prezivio

Anonimo
01.10.2016. 03:37

Mi bi trebali da uvalimo sedam komada u estoniji,da nas reim ne zaboravi