Danas je u sjeni vremenske nepogode koja vlada u BiH započelo okupljanje naše fudbalske reprezentacije pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Selektoru Safetu Sušiću prvi su se odazvali danas Asmir Begović i Sejad Salihović koji su zajedno iz Minhena sletili u Sarajevo.

Do 17 sati u bazu naše reprezentacije u Hotel “Hercegovina” prijavili su se i Vedad Ibišević, Edin Višća, Ervin Zukanović, Anel Hadžić i Mensur Mujdža desni bek Freiburga, koji kako kaže poptuno spreman dolazi na pripreme reprezentacije.

– Selektoru sam potvrdio svoje zdravstveno stanje. Nadam se da će vremenske neprilike proći što prije i da ćemo imati optimalne uslove za trening. Radujem se druženju sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije. – poručio je Mensur Mujdža.

Do večeras se očekuje dolazak 15 igrača, ali i svih članova stručnog i medicinskog štaba naše reprezentacije.

Svi igrači izuzev Senada Lulića će doći do kraja sedmice, dok će fudbaler Lazija i vjerovatno budući igrač Juventusa, na pripreme doći 21. maja, tako da će Zmajevi kompletni putovati 22. maja u Gradačac gdje ih istog dana očekuje prijateljska utakmica protiv mlade reprezentacije.

(Reprezentacija.ba)