Bh. nogometni reprezentativac i član ruskog CSKA Elvir Rahimić sutra će okončati svoju bogatu igračku karijeru, i to odmah po završetku utakmice posljednjeg kola ruskog prvenstva, u kojoj će CSKA na svome terenu tražiti pobjedu protiv Lokomotive za titulu ruskog prvaka, piše Klix.ba.

 “Bila bi to sjajna stvar da na kraju svoje igračke karijere sa CSKA osvojim novu titulu ruskog prvaka”, rekao je Rahimić na početku razgovora za Klix.ba.

Rahimić je igračku karijeru odlučio okončati 15. maja, nakon što se nije našao na spisku igrača na koje selektor naše reprezentacije Safet Sušić računa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Sa Zmajevima je izborio plasman na SP, ali ipak neće dobiti priliku da i zaigra u Brazilu. Umjesto toga, ponuđena mu je pozicija člana stručnog štaba, što je popularni General i prihvatio.

“Iskreno, kada su mi rekli da me nema na spisku igrača za Brazil, bilo mi je žao što neću dobiti priliku da odigram barem minutu na Svjetskom prvenstvu, jer je to velika stvar za svakog igrača. Međutim, zahvalan sam na mogućnosti da idem u Brazil kao član stručnog štaba naše reprezentacije, jer se u budućnosti želim baviti trenerskim poslom, te sam već sa predsjednikom CSKA dogovorio da po završetku karijere ostanem raditi u klubu kao jedan od trenera”, rekao je Rahimić.

Zahvalnost Fuadu Muzuroviću

Dodaje da će mu angažman u stručnom štabu reprezentacije puno značiti, jer će dobiti priliku da uči taj posao uz svoje kolege iz reprezentacije. Ističe i kako se raduje novom okupljanju reprezentacije BiH, te da u Sarajevo stiže već 16. maja.

“Ne znam da li ću se sada u novoj ulozi moći zezati sa igračima kao ranije, ali svakako mi je drago što ću ih opet sve vidjeti, kao i članove stručnog štaba”, naveo je kroz smijeh.

Razgovor za naš portal iskoristio je i da zahvali bivšem selektoru BiH Fuadu Muzuroviću, na čiji poziv je i došao u bh. selekciju.

“Ko zna kako bi se sve odvijalo da me Muzurović nije pozvao i da li bih ostvario reprezentativnu karijeru na koju sam ponosan i zbog koje sam izuzetno zadovoljan, posebno jer smo na kraju uspjeli izboriti plasman na veliko takmičenje. Želim mu sve najbolje i puno zdravlja”, veli Rahimić.

Imamo kvalitet za prolaz grupe

Budući da je nekoliko godina bio član našeg nacionalnog tima, Rahimić je dobro upoznat sa kvalitetima naše reprezentacije. Smatra da imamo kvalitet da u Brazilu napravimo dobar rezultat.

“Možemo ako ništa barem izaći iz te grupe. Imamo odlične igrače i trebamo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, sigurno je da ima prostora za to”, zaključio je u razgovoru za Klix.ba.

Rahimić (38) je punih 13 godina nastupao za ruski CSKA sa kojim je četiri puta bio prvak Rusije, sedam puta osvajao Kup, pet puta Superkup, te 2005. godine i Kup UEFA. Sa Zmajevima je uspio ostvariti historijski plasman na Svjetsko prvenstvo, na kome će, eto, učiti svoje prve trenerske korake.

Za BiH je debitovao 2. juna 2007. godine u pobjedi protiv Turske (3:2). Posljednji meč za bh. reprezentaciju odigrao je 14. augusta 2013. u meču sa Sjedinjenim Američkim Državama na Koševu (2:3). Bio je to njegov jubilarni 40. nastup za BiH.

(Reprezentacija.ba)