Sead Kolašinac iza sebe ima već dva nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, no do sada nikada nije prisustvovao okupljanju Zmajeva na domaćem terenu. Popularni Seo pamti pripreme u St. Louisu i Innsbrucku, tako da će mu dolazak u Sarajevo sigurno biti posebno iskustvo.

– Sama činjenica da igram za svoju državu je nešto posebno, a ako tome pridodamo da ću igrati i na Svjetskom prvenstvu, onda je to uistinu ostvarenje mog dječačkog sna. Kada je potvrđeno da sam na spisku za Brazil bio sam presretan, ali mislim da su još sretniji bili moji roditelji, posebno moj otac. – kaže Sead Kolašinac koji otkriva kako će u Brazil putovati i njegovi roditelji.

– Želim se kroz pripreme nametnuti selektoru i pokušaću pokazati da zaslužujem igrati prvu utakmicu protiv Argentine koja nas očekuje na Mundijalu. – najavljuje Kolašinac.

– Na Svjetskom prvenstvu će biti više favorita. Njemačka je za mene jedna od tih zemalja koja može postati Svjtskim prvakom, ali ne smijemo podcijeniti ni Španiju. Za mene je i Čile jedan od favorita, imaju dobru ekipu i uz malo sreće mogu napraviti puno. I Bosna i Hercegovina je favorit! – zaključio je Sead Kolašinac.

(Reprezentacija.ba)