U novoj sezoni velika očekivanja od Edina Džeke

Čak 13 golova zabio je Edin Džeko (30) u šest pripremnih utakmica Rome pred novu sezonu Serije A i tako najavio sjajnu godinu ispred sebe.

– Uvijek je važno pobijediti u prvom kolu. Želimo pobijediti Udinese, ali i kasnije u revanš susretu izboriti grupnu fazu Lige Šampiona protiv Porta (1:1 u prvom meču u Portu). – poručio je Edin Džeko pred sutrašnje otvaranje nove sezone protiv Udinesea.

Edin u novu sezonu ulazi pun samopouzdanja. Već se navikao na Seriju A, ima puno povjerenje trenera, saigrača i navijača.

– Nije mi bilo lako prošle sezone, jer sam propuštao prijateljske utakmice i onda se teže snalazio u šampionatu. Sada iza sebe imam dobro iskustvo iz prošle sezone i što je još važnije odlično obavljene pripreme. Formu sa priprema želim prenijeti i u takmičarske utakmice. Svi moramo raditi za uspjeh tima, a moje je da postižem golove. – najavio je Džeko.

Foto: Bernes Lilić, Reprezentacija.ba

Foto: Bernes Lilić, Reprezentacija.ba

Osim što Džeko u novu sezonu ulazi potpuno spreman i pun samopouzdanja zbog povjerenja koje mu daju trener, saigrači i navijači, naš kapiten zna da je u svojim drugim sezonama igrao najbolje u Teplicama, Wolfsburgu i Manchester Cityu.

U Teplicama je dao tri gola u prvoj, a onda 13 golova u svojoj drugoj sezoni u češkoj ligi. Zatim je u prvoj sezoni u Wolfsburgu dao osam golova u Bundesligi, da bi sezonu kasnije osvojio ligu i pri tome postigao 26 golova. Kao igrač Manchester Cityja u prvoj polusezoni (stigao u januaru) postigao je samo dva ligaška gola, dok je u prvoj cijeloj sezoni postigao 14 golova i osvojio ligu. 

Edin Džeko će uz sve navedeno i u novoj sezoni biti prvo ime u napadu Rome. Konkurencija su mu El Shaarawy (23) i novajlija Umar (19), a za centarfore Rome prilike će sa krila i iz sredine stvarati Perotti i Salah, Nainggolan, Strootman, Parades, Florenzi, Gerson…

Foto: Reprezentacija.ba

Foto: Reprezentacija.ba

Do sutrašnjeg početka nove sezone Serije A pogledajmo još jednom Džekinih 13 golova u šest pripremnih mečeva.

Nadamo se kako će dobru formu i zdravlje prenijeti i na takmičarske utakmice u klupskom, a posebno u reprezentativnom dresu.

Uzmemo li uz sve navedeno da Džeko u novu sezonu ulazi sa posebnim životnim motivom koji čovjeku može donijeti jedino rođenje djeteta, onda sve “miriše” na to da ćemo u novoj sezoni gledati SUPERDŽEKU!

(Reprezentacija.ba)

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.