Senegal će navjejerovatnije "glumiti" Nigeriju, a Meksiko Argentinu, u prijateljskim utakmicama koje će Zmajevima petnaestak dana prije početka Svjetskog prvenstva pomoći da se što bolje pripreme za izazove koje ih očekuju u Brazilu u grupnoj fazi.

Ni treća ekipa koja je naš protivnik u grupi F, reprezentacija Irana, nije nimalo bezopasna momčad, posebno što u svojim redovima imaju mnogo iskusnih igrača i vrlo dobrih tehničara, te zato što ih sa klupe vodi proslavljeni stručanjak Carlos Queiroz koji je već ranije sa selekcijom Portugala skinuo skalp Zmajevima.

Upravo zato u stručnom štabu naše reprezentacije žele odigrati utakmicu protiv neke od reprezentacija koje najviše sliče Iranu. Prvi izbor bila je utakmica protiv Saudijske Arabije, no Indonezija je "ukrala" protivnika Sušićevim izabranicima, pa će oni u martu igrati u Arabiji.

Fudbalski gledajući najsličniji Iranu nakon Saudijske Arabije je momčad Iraka koja ima solidnu momčad, no i Iračani u martu igraju protiv Kine.

Selektor Safet Sušić najavio je da će u ovakvom scenariju potražiti najjače protivničko rješenje bez obzira na različitost stila igre od naših protivnika na Mundijalu, no fudbalski stručnjaci slažu se da bi prioritet pri izboru protivnika svakako trebale biti momčadi slične Argentini, Nigeriji i Iranu.

(Reprezentacija.ba)