Zbog crvenog kartona koji je zaradio u posljednjem meču Bundeslige protiv Dortmunda Emir Spahić je suspendovan na tri utakmice neigranja.

Podsjetimo, Spahić je na gostovanju Bayera u Dortmundu prvo sa dvije noge nesmotreno startovao na Lewandowskog, da bi po tom došao prvo u verbalni sukob sa igračima Borussije, nakon čega je njegova ruka završila na glavi Henrika Miktharyana.

Iako u Spahićevom startu nije bilo namjere, te iako je bio objektivno isprovociran od strane Miktharyana koji mu se unio u lice, ponašanje Emira Spahića za svaku je osudu, posebno jer se radi o kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine čiji model ponašanja treba biti uzor svim nadolazećim generacijama fudbalera, ali i mnogobrojne omladine koja u Spahiću vidi svog uzora.

Spahić će tako propustiti tri naredne utakmice u Bundesligi, one protiv Frankfurta, Weredra i Freiburga, a naravno napominjemo kako crveni karton zarađen u domaćem prvenstvu ne važi za europske utakmice, pa ćemo našeg kapitena večeras gledati na gostovanju Real Sociedadu u meču u kojemu će "Apotekarima" trebati pobjeda uz poraz Shakhtara protiv Manchester Uniteda.

(Reprezentacija.ba)