U derbiju 17. kola švicarskog šampionata, fudbaleri Grasshoppera odigrali su neriješeno na gostovanju protiv Basela, a susret je završen rezultatom 1:1.

Ben Khalifa je u 36. minuti uposlio našeg Izeta Hajrovića koji je zaobišao Sommera i rutinski pospremio loptu u mrežu za vodstvo Grasshoppera. Hajroviću je ovo bio šesti gol ove sezone u švicarskom šampionatu. Bod Baselu donio je Sio u 92. minuti susreta.

Izet Hajrović odigrao je svih 90 minuta za Grasshopper, dok je njegov mlađi brat Sead cijeli susret odgledao sa klupe za rezervne igrače. Sead je trebao ući u igru, no zbog povrede njegovog saigrača, trener Skibbe ga je vratio na klupu.

– Mislim da sam igrao dobro kao i cijela momčad protiv izuzetno jakog i agresivnog Bazela. Mogli smo i do pobjede, no nažalost nisam realizirao dobru priliku na kraju utakmice. Mislim da je ovo rezultat koji je realan i prihvatljiv za obje momčadi. – kaže Izet Hajrović.

Nakon ove pobjede Grasshopper se nalazi na drugoj poziciji sa 29 bodova, dok je Basel prvoplasirani sa 32 osvojena boda.

(Reprezentacija.ba)