Danas su se u Njemačkoj igrale utakmice 15. kola Bundeslige, a puni plijen su osvojila naša dva reprezentativca, Vedad Ibišević sa Stuttgartom i Sejad Salihović sa Hoffenheim. Ekipa Schalkea za koju nastupa naš novopečeni reprezentativac Sead Kolašinac je poražena od Borussije Moechengladbach rezultatom 2:1.

Salihovićev Hoffenheim je nakon pobjede u Kupu protiv Schalkea, danas u Frankfurtu priredio hladan tuš za domaćine i odnio puni plije. Tim iz Sinsheima je slavio pobjedu rezultatom 1:2, a strijelci za pobjedu su bili Schipplock i Firmino.

Naš reprezentativac Sejad Salihović je susret započeo od prve minute, a zamijenjen je u 79. minuti.

Schalke je imao neugodno gostovanje kod Borussije Moechengladbach koja ove sezone igra fantastično na domaćem terenu. Ipak, kombinovani sastav Schalkea je iznenadio domaću publiku kada je Farfan u 17. minut sa bijele tačke doveo svoje goste u vodstvo od 0:1.

Vodstvo je trajalo svega sedam minuta, a onda je Raffael matirao Fahrmanna za poravnanje rezultata. Nervozni Howedes u gostujućim redovima je minut prije kraja napravio prekršaj i zaradio crveni karton. Zbog prekršaja je dosuđen penal za domaće, a Iskoristio je to Kruse i doveo svoj tim u vodstvo od 2:1.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i tako je Moechengladach upisao svoju osmu pobjedu u osam odigranih utakmica na domaćem terenu.

Sead Kolašinac je utakmicu započeo od prve minute, a igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Fuchs.

Hoffenhem je trenutno 11. na tabeli sa 17 osvojenih bodova, dok je Schalke peti sa sedam bodova više.

(Reprezentacija.ba)